Wat als je jouw scheiding in goed overleg wil regelen, maar je twijfelt over mediation? Dan is de overlegscheiding wellicht iets voor jou.
Met z’n allen in gesprek
Je krijgt bij een overlegscheiding, ook wel collaborative divorce genoemd, een eigen advocaat aan jouw zijde die je coacht en toeziet op de behartiging van al jouw juridische belangen. Jij en jouw advocaat gaan (letterlijk) in gesprek met jouw aanstaande ex-partner en zijn of haar eigen advocaat. Een neutrale coach die in de rol van bemiddelaar stapt, begeleidt de gesprekken.
Denken in oplossingen
De vijf betrokkenen gaan op zoek naar de beste oplossing voor jullie, voor de eventuele kinderen en voor jullie eventuele bedrijf. Daarbij spreek je samen af dat je niet tegen elkaar mag gaan procederen bij de rechter. Je denkt niet in strijd, maar vooral en alleen in oplossingen. Deze scheidingsvorm leidt ertoe dat niet alleen onze cliënten, maar ook hun kinderen, een eventuele onderneming en zelfs het personeel van die onderneming goed verder kunnen na de echtscheiding.
Een zorgvuldige manier van scheiden
Thea Kremers is opgeleid tot overlegscheidingsadvocaat en aangesloten bij de specialisatievereniging, de VvCP. Zij heeft inmiddels meerdere dossiers via deze nieuwe manier van scheiden naar tevredenheid van haar cliënten afgerond. Zij ervaart dat het een hele zorgvuldige manier van scheiden betreft. Het feit dat zij haar cliënt actief kan coachen in deze zeer emotionele fase, blijkt echt van meerwaarde, zo geven haar cliënten steeds aan. Het draagt direct bij aan het vinden van een goede oplossing. Het geeft een cliënt die geen strijd wil gaan voeren, het gevoel er niet alleen voor te staan. Dat geeft rust en leidt ertoe dat cliënten prima in staat zijn te bedenken hoe ze hun toekomst willen inrichten.
De afspraken die uiteindelijk gemaakt worden binnen de overlegscheiding, worden door de betrokken advocaten vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en, als er minderjarige kinderen zijn, in een ouderschapsplan. Hierin zal steeds maatwerk worden geboden en in afstemming met alle betrokkenen tot een zodanige vastlegging worden gekomen dat de afspraken ook in de toekomst houdbaar zijn. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen weet waaraan hij/zij toe is. Dat geeft rust en helpt om weer goed verder te kunnen.
Meer weten over overlegscheiding?
Ben je benieuwd naar wat Kremers Advocaten voor je kan betekenen als het gaat om een overlegscheiding? Neem dan contact op met Thea Kremers voor het maken van een afspraak.
We wijzen erop dat er ook de nodige informatie over de overlegscheiding is terug te vinden op de site van de specialisatievereniging.