Wat als er een alimentatieverplichting is vastgelegd en je dit niet meer kunt betalen? Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontslag of als jouw onderneming minder goed presteert. Dan kunnen we voor je uitzoeken of je het vastgelegde bedrag kunt laten wijzigen. Meestal is wijziging mogelijk, zeker als de gewijzigde omstandigheden niet door jou zelf zijn veroorzaakt.
En wat als je het denkt (of weet) dat jouw ex-partner de partneralimentatie helemaal niet meer nodig heeft? Bijvoorbeeld omdat jouw ex zelf genoeg inkomen heeft. Of omdat hij of zij is gaan samenwonen met iemand anders. Ook dan kan de alimentatieverplichting doorgaans worden aangepast vanwege een wijziging van omstandigheden. Bij samenwonen met een nieuwe partner is het zelfs zo dat het recht op alimentatie, normaal gesproken, definitief wegvalt. Dat is dus zeker een moment om in actie te komen.
Maar wat als je meer alimentatie nodig hebt dan je krijgt en je weet dat jouw ex-partner intussen meer kan betalen? Of wat als de kinderen echt meer nodig hebben dan nu betaald wordt? Ook dan kan het zin hebben om te laten uitzoeken of de alimentatieverplichting kan worden aangepast.
Als cliƫnten ons vragen om de alimentatie te laten wijzigen, beoordelen we eerst zelf of het wel zin heeft om op een wijziging aan te dringen. Zeker ook als er een procedure nodig is om te komen tot een wijziging, bijvoorbeeld omdat jouw ex-partner van een wijziging niets wil weten, onderzoeken we dit goed. We vinden namelijk wel dat de kosten van zo'n procedure moeten opwegen tegen de eventuele baten.
Wil je weten of je een wijziging kunt vragen van de alimentatieverplichting die in jouw situatie geldt? Of wil je eens laten berekenen welke alimentatie aan de orde is in jouw gewijzigde situatie? Neem contact met ons op om dit te laten nagaan. Voor Kremers Advocaten is dit dagelijks werk. Zoe Gademan heeft zeer veel kennis van het alimentatierecht en is de specialist die je verder kan helpen.
‹ Terug naar overzicht