Wat nu als je uit elkaar gaat en je bent nooit getrouwd geweest? En je bent ook geen geregistreerd partnerschap aangegaan. Heb je dan een advocaat nodig? Het antwoord hierop is: nee, niet altijd. Je hoeft dan namelijk niet naar een rechter om een einde te laten maken aan de samenleving. Ook niet als er een samenlevingscontract is.
Toch kan het soms goed zijn om een advocaat of een mediator te zoeken die met je meedenkt om de gevolgen van de beëindiging van de samenleving goed te regelen. Wat dat betreft, lijkt het op een echtscheiding. Soms is het nodig om juridisch advies te krijgen over de betekenis van afspraken in een samenlevingsovereenkomst. Dan is bijvoorbeeld wel duidelijk wat er staat, maar niet hoe je dat in de praktijk moet toepassen. Wat als een van beiden altijd alles heeft betaald en de ander bijna niets. Moet of kun je dat rechttrekken? Over de regels die daarvoor gelden, kunnen wij je informeren.
Steeds vaker zijn ouders van kinderen niet getrouwd als ze uit elkaar gaan. Volgens de wet moeten ouders als ze uit elkaar gaan, een ouderschapsplan maken. We kunnen je uitleggen wat je allemaal moet regelen in een ouderschapsplan. En wat de positie van de kinderen is. Ook kunnen we je informeren over de verdeling van de kosten van de kinderen. Sommige ouders kiezen ervoor om af te spreken dat de ene ouder kinderalimentatie betaalt aan de andere ouder. Andere ouders kiezen liever voor een kinderrekening.
Er zijn ook ouders die het niet eens kunnen worden over de bijdrage die ze voor de kinderen moeten betalen. In dat geval kan het nodig zijn dat de rechtbank de hoogte van de bijdrage vaststelt. Als het nodig is, kunnen wij zo'n procedure voor je voeren.
Wil je weten wat Kremers Advocaten voor je kan betekenen als het gaat om de beëindiging van jouw samenleving? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak om de mogelijkheden met een van ons te bespreken.
Je kunt ook meer lezen in de volgende blogs:
‹ Terug naar overzicht